Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Пълнени патладжани с аншоа

Пълнени патладжани с аншоа

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Пълнени патладжани с аншоа1 / 2
20/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • зехтин - 100 мл
  • моцарела - 2 топки
  • аншоа - 8 филенца (накъсани на малки парчета)
  • каперси - 2 с.л.
  • кедрови ядки - 2 с.л.
  • магданоз - 2 с.л., нарязан на ситно
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовяваме патладжаните и изстъргваме вътрешността им, посоляваме и оставяме да престоят за 20 минути.

Измиваме ги и подсушаваме, намазваме със зехтин и ги печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути.

Върху всяко половинка патладжан редим резенче моцарела, няколко парченца аншоа, каперси, черен пипер, кедрови ядки и магданоз.

Допичаме на 180 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: