Вкусни свински уши на скара

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
378
2k
1k
971
4
16/06/2016
"Варим, овкусяваме и запичаме на скарата до съвършенство - нещо неясно има ли "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 484
  • Преглеждания за месеца222
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме ушите. Сваряваме ги в подсолена вода дотолкова, че да останат леко твърди, иначе има опасност да се разкашкат.

Нарязваме ги на лентички и в купа добавяме соев сос и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре и оставяме за час да поемат подправките.

Печем в загрята скара, като готовите слагаме в тенджера с капак. Нарязваме на ситно лука и лимона и го добавяме при ушите.

Със затворен капак раздрусайте добре , за да се смесят лимонът, лукът и ушите. Не забравяйте да си отворите студена бира с това мезе.

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Георгиева
Много интересно е комбинацията уши със зелен лук, явно във вашия край така се приготвят, ще пробвам и аз.
1
0