Паприковано свинско печено

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Паприковано свинско печено
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
19/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Още една ретро вкусотия от менюто на Балкантурист, която баба е овладяла до съвършенство"

Необходими Продукти

  • свински бут - 1.5 кг или плешка
  • сол
  • червен пипер - 1 - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете брашното, двата вида пипер, сол на вкус и чубрицата. Разбъркайте добре и изсипете сместа върху лист от вестник.

Вземете парчето свински бут или плешка и хубаво го оваляйте в подправките. Трябва да полепнат хубаво по него.

Поставете месото в тавичка, покрийте с фолио и го оставете за няколко часа в хладилника.

След това налейте вода в тавичката, покрийте пак с фолио и печете свинското на 200 градуса около 2 часа (не съм засичала).

Към края на печенето махнете фолиото и допечете. Поливайте месото периодично с образувалия се сос.

Оставете месото леко да се отпусне и сервирайте нарязано на парчета.

Паприкованото свинско печено е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: