Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Ароматни питки

Ароматни питки

ЛюсиЛюси
Новак
2019747280
Ароматни питки
Снимка: Анонимен
5 / 6
17/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Можете почти да усетите как ароматът им превзема цялата кухня, нали?"

Необходими Продукти

  • продукти за тестото
  • брашно - 500 г (4 чаени чаши)
  • яйца - 2
  • мая - 1 пакетче суха 11 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • олио - 3 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • за намазване
  • олио - 50 мл
  • подправки - чубрица, джоджен, мащерка, пресен чесън
  • масло - за намазване на тават
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим ароматно олио: в 50 мл олио се слагат подправките. Трябва да престои поне 30 минути.

Замесваме тестото. Маята се разтваря в млякото заедно с меда и престоява докато шупне. Брашното се пресява и се замесва с маята, яйцата, олиото и солта.

Оставя се да втаса. Премесва се и се разделя на малки топки. Нареждат се върху намазана с масло хартия за печене и пак се оставят да втасат.

Намазват се отгоре с жълтък, разбъркан с 1 с.л. прясно мляко. Пекат се в загрята до 180 градуса фурна за около 30-40 мин. Горещите питчици се намазват с ароматното олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: