Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Моята питка със сирене

Моята питка със сирене

ЛюсиЛюси
Новак
2020247
Моята питка със сирене8 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 1 кг
  • мая - 2 пакетчета суха (или 1 пакетче прясна)
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 6 с.л.
  • масло - 125 г (с половината се намазва тавата, а другата половина - тестото
  • за намазване
  • жълтъци - 2 бр.
  • олио
  • лимонов сок
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От всички изброени продукти за тестото (само без маслото) замесете постепенно меко тесто.

Оставете го втаса в намазнена тава, като го намажете с олио, за да не хваща коричка. Премесете го отново и пак оставете да втаса.

След това го разстелете върху намаслена повърхност и наредете половината от размекнатото масло.

Навийте и усучете, оставете за трети път да втаса и го намажете с предварително разбитите жълтъци с лимоновия сок и олиото.

Поръсете със сусама и печете около 30 минути на 200 градуса. Ако коричката много се препече, най-добре го покрийте с фолио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Не са ли много 2 сухи май, на килограм брашно е достатъчно и една от 7 грама.
17.06.2016 22:20
1
1
Покажи всички подкоментари