Начин на приготвяне
Измийте добре суровия пипер и го изпържете в горещо олио в тиган, като захлупите с капак да не пръска. Може да го изпържите и във фритюрник.
Аз използвах светло зелен по-дългичък пипер, но не тумбест като за пълнене. След това го слагаме в тенджера с капак, за да може да се задуши. Обелваме пиперките и леко ги посоляваме. Измийте, обелете доматите от кората, почистете.
Тъй като моите бяха по-твърдички направих малко кръстче с нож на всеки домат и ги попарих във вряла вода за няколко минутки. После обелих люспите на доматите. Обелените домати нарязах на ситно и пасирах с пасатор.
Изсипваме доматите в тенджера с 5 с.л олио и я слагаме да заври на не много силен огън, бъркаме често.Слагаме малко сол на вкус.Слагаме и черен пипер на вкус. Нарязваме чесъна на ситно и го добавяме, плюс 1/2 ч.л захар, за да не ни е кисел сосът. Бъркаме.
Доматеният сос се вари до сгъстяване. По желание можем да нарежем магданоз и да го сложим вътре. В чиния слагаме 2 пипера и върху тях сипваме от соса. Това е спомен от детството. Прави се лятото в моя край.
Коментари