Начин на приготвяне
Картофите се белят и се режат направо в тавата на по-големи кубчета. След това нарязваме тиквичките и ги добавяме към картофите.
В малък тиган нарязваме лука и чушката, сипваме малко олио и слагаме да се запържат, след това добавяме и нарязания домат и лъжичка червен пипер. Слагаме всичко при тавата с картофите и тиквичките и добавяме каймата и подправките.
Разбъркваме и добавяме топла вода, слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса. След като е готово приготвяме заливката, като в купа разбиваме с вилица яйцата и сипваме киселото мляко и брашното, хубаво разбиваме.
Посоляваме на вкус и вадим мусаката от печката, сипваме заливката, връщаме да се запече само отгоре и поднасяме.