Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Равиоли със спанак

Равиоли със спанак

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Равиоли със спанак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • равиоли - 4 ч.ч.
  • зехтин - 6 ч.л.
  • чесън - 4 скилидки (пасиран)
  • пармезан - ¼ ч.ч. настърган
  • спанак - 400 г замразен
  • сол
  • червен пипер - ¼ ч.л. на люспи
  • вода - ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете вода в тенджера и сварете равиолите според упътването на опаковката. Междувременно загрейте 2 ч.л. зехтин в тиган и добавете пасирания чесън.

След около 30 секунди добавете червения пипер и солта, нарязания спанак и водата. Гответе като от време на време разбърквате.

След 5-7 минути махнете от котлона. Разделете спаначената смес в 4 чинии, отгоре разпределете тортелините. Поръсете с по 1 ч.л. зехтин всяка порция и сервирайте с пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: