Пияни пържоли

МашаМашаНовак
11/11/2009
"Вкусът на тези пържоли е опиянаващ, ароматът също - опитайте!"
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 184
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начуканите пържоли се пържат до зачервяване в 3 - 4 с. л. олио, като се обръщат от двете страни. Изваждат се и в същата мазнина се задушават морковите, нарязани на кръгчета и лукът – на полумесеци. Налива се виното, посолява се на вкус, слагат се подправките.

Зеленчуците се заливат с топла вода и се оставят да врат, докато омекнат.

След това се връщат пържолите и варят още 30 - 40 мин.

Сервират се топли със сос от морковите и лука.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар