Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Чорба от свински уши

Чорба от свински уши

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Чорба от свински уши
Снимка: Йорданка Тасева
5 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Знаете ли как се казва на прасе, което не слуша - Чорба от свински уши се казва"

Необходими Продукти

  • свински уши - 4 - 5 бр.
  • черен пипер - на зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме старателно свинските уши. Слагаме ги в тенджера с вода на котлона. Когато заври ги отпенваме. Прибавяме няколко зърна черен пипер и сол.

Имайте предвид, че водата ще намалее, затова не прекалявайте със солта. Когато се сварят ушите ги вадим от бульона.

Нарязваме ги на малки парченца и ги връщаме обратно в бульона. Оставяме ги да заври още веднъж.

По желание може да се направи застройка или да се добави малко размито брашно, за да се сгъсти. Сервира се топло.

Задължителни подправки към пачата са лют червен пипер и счукан чесън с оцет.

Чорбата от свински уши е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: