Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Пикантна чорба от свински уши

Пикантна чорба от свински уши

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Пикантна чорба от свински уши
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Тази чорба е основната причина да ни се иска прасетата да имат поне по 4 уши. Също е главният съперник на пачата"

Необходими Продукти

  • свински уши - 1 - 2 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • чили - сухо едро смляно
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските уши се почистват, пърлят с горелка и измиват добре. Сваряват се в леко подсолена вода за около 50-60 минути. Изваждат се и се нарязват на ситни кубчета.

Бульона се прецежда и се връща на котлона да поври с нарязаното месо още около 10 минути. Овкусява се с черния пипер, чилито, накълцания чесън и оцета.

При желание, може да и направите застройка. Чорбата се консумира гореща и е особено подходяща за студените зимни дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: