Начин на приготвяне
Взимате парчето месо и правите разрези с ножа, като филийки, но не до долу. Идеята е да се получи форма на ветрило. Осолявате хубаво месото.
Намазвате със зехтина и хубаво втривате червения, черния пипер и чубрицата. Нарязвате лука на шайби и ги мушкате между резените месо. Ако много се разтворило и не могат да се задържат, можете да ги стегнете с конец.
Слагате месото в подходяща тава. Нарязвате морковите на едри парчета и ги разпръсквате около месото.
Доливате водата и бирата, като гледате да не са повече от половината на месото. Завивате с фолио и печете на загрята на максимална степен фурна. След 20 мин. намалявате на 150 градуса и печете час и половина на долна скара. Махате фолиото и ако има нужда, запичате за цвят.
Картофките измивате добре, режете на половина и ги слагате в подходящ съд, за да можете да ги разбъркате. Заливате ги със зехтина, черния и червения пипер, солта и мащерката.
Разбърквате ги хубаво с ръце и нареждате в тавичка с хартия за печене, с резнатата част надолу. Не се слага никаква течност. Печете на загрята на макс фурна до зачервяване.