Просеник с брашно от елда

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
05/07/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 078
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата57
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно от елда - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 250 - 300 мл топла
  • сода - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • захар - 1 щипка
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сипваме брашната и ги разбъркваме със солта, захарта и бакпулвера.

Добавяме киселото мляко разбито със содата, олиото, разбитите яйца и водата. Разбъркваме добре.

Изсипваме рядкото, леко течно тесто в намаслена форма и печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за 60-70 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар