Класическо зеле със свинско

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
257
1k
376
671
1
25/06/2016
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 953
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства, нарязва се на парчета, посолява се, намачква се леко и се запържва в мазнина.

Към него се добавя доматеното пюре /около 3 лъжици/, предварително нарязаното на късове и запържено до полуготовност свинско месо, сол, червен пипер, черен пипер.

Сипва се около 2 чаши вода и малко мазнина и се вари до готовност. Накрая се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Албена Асенова
Аз знам от моята майка,че се добавя и съвсе малко лимонена киселина,за да не сладнее много зелето.Но това вече е въпрос на вкус.
0
1
Стан Ой
Стан Ой
26.06.2016 13:33
Тази рецепта ме върна в детските ми години .Баба ми едно време точно така го правеше зелето ама слагаше и малко масчица, та ставаше трепач. А сега никой не го готви така, младите все искат да им е диетично, та му забравихме вкуса.
2
0