Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Задушени свински ребърца с домати и картофи

Задушени свински ребърца с домати и картофи

Задушени свински ребърца с домати и картофи
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Опитахме от тези крехки свински ребърца и пресни картофи и да знаете, че си спечелихте в наше лице приятели за цял живот!"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 500 г /без тлъстини/
  • картофи - 500 г /пресни/
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - сух
  • магданоз - 2 - 3 клончета, свеж
  • лук - 1 глава
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително ребърцата до полуготовност. Обелете лука и го нарежете на ситно. Задушете го в мазнината.

Добавете обелените и нарязаните домати и картофи. Задушете за кратко, като разбърквате от време на време.

Добавете червения пипер. Налейте прецедения бульон от ребърцата, като добавите и тях.

Гответе на тих огън, докато ястието остане на мазнина /картофите и ребърцата трябва да омекнат/. Овкусете със сол, сух магданоз и черен пипер.

Поднесете със свежи клонки магданоз.

Задушените свински ребърца с домати и картофи са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Имам в предвид, да са пообрани и не до там тлъсти, защото съм готвила и такива, където не се вижда месцето, преобладават тлъстините и не съм очарована.
Е, радвам се, че поне съм те развеселила!
26.06.2016 14:13
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Весе,твоите ребърца са някак диетични,без тлъстини :)) Направо ме развесели :)
26.06.2016 13:47