Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кашкавалки»Закуски с ементал и ленено семе

Закуски с ементал и ленено семе

Закуски с ементал и ленено семе
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
22
"Изготвяме класация на най-вкусните тестени закуски и ще имаме нужда от вашето мнение - тази да я включим или да В тази връзка, приемаме и подкупи на адреса на редакцията"

Необходими Продукти

  • брашно - около 800 г
  • мая - 1 пакетче (7 г)
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л. равна
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • ленено семе
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • ементал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко хладка вода. Посипете със захар и брашно и оставете да се активира.

Изсипете маята в пресятото брашно, чукнете яйцата, добавете олиото и киселото мляко.

Разбъркайте и омесете меко тесто. Оставете тестото да втаса и удвои обема си. Готовото тесто разточете и нарежете на квадрати. Сложете във всеки квадрат по парченце ементал.

Завийте и подредете кашкавалките в тава с незалепващо дъно.

Намажете всяка закуска с разбит жълтък с помощта на силиконова четка. Поръсете с ленено семе. Изпечете до златисто.

Закуските с ементал и ленено семе са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: