Пай с кашкавал

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Пай с кашкавал
Снимка: Деси Маринова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • за плънката
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • сирене - 100 г
  • прясно мляко - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме с помощта на миксер маслото до побеляване. Тогава добавяме киселото мляко със содата и брашното. Замесваме тесто, при нужда слагаме още малко брашно.

Тестото трябва да сложим в по-плитка тава. Разстиламе го с помощта на точилка или на ръка, ако ни е по-лесно. Трябва да по-голям диаметър от този на тавата, за да можем леко да го загърнем по ръба, отстрани.

Когато го разпределим в тавата, предварително намазана с масло, го надупчваме с вилица, доста на гъсто. Целта е да не се надигне тестото. Слагаме го в печка на по-висока температура, около 200 градуса.

Тестото трябва да порозовее. През това време разбиваме в купа яйцата, добавяме натрошеното сирене и настъргания кашкавал, накрая и прясното мляко.

Разбъркваме добре продуктите. Когато тестото порозовее, го вадим от фурната и заливаме с тази смес.

Стараем се плънката да е равномерно разпределена навсякъде по тестото, включително да достига и до ръбовете, за което си помагаме с лъжица.

Важното е ръбовете да са поне леко намазани, за да не изгорят. Връщаме го обратно и печем до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: