Начин на приготвяне
Разбиваме с помощта на миксер маслото до побеляване. Тогава добавяме киселото мляко със содата и брашното. Замесваме тесто, при нужда слагаме още малко брашно.
Тестото трябва да сложим в по-плитка тава. Разстиламе го с помощта на точилка или на ръка, ако ни е по-лесно. Трябва да по-голям диаметър от този на тавата, за да можем леко да го загърнем по ръба, отстрани.
Когато го разпределим в тавата, предварително намазана с масло, го надупчваме с вилица, доста на гъсто. Целта е да не се надигне тестото. Слагаме го в печка на по-висока температура, около 200 градуса.
Тестото трябва да порозовее. През това време разбиваме в купа яйцата, добавяме натрошеното сирене и настъргания кашкавал, накрая и прясното мляко.
Разбъркваме добре продуктите. Когато тестото порозовее, го вадим от фурната и заливаме с тази смес.
Стараем се плънката да е равномерно разпределена навсякъде по тестото, включително да достига и до ръбовете, за което си помагаме с лъжица.
Важното е ръбовете да са поне леко намазани, за да не изгорят. Връщаме го обратно и печем до златисто.