Домашна едросмляна лютеница с патладжан

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
692
6k
1k
2k
6
27/06/2016
"Обожаваме едросмляната лютеница, защото така усещаме вкуса и на чушките, и на патладжаните и майсторлъка на готвача!"
Приготвяне120 мин.
Готвене120 мин.
Общо240 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 570
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червеният пипер се изпича и поставя в съд с похлупак, за да се задуши и после се бели по-лесно.

По същия начин печем и обелваме патладжана. След това пиперът и патладжанът се смилат на едро в машинка за месо.

Вече едросмляните зеленчуци се смесват с предварително приготвеното доматено пюре. Добавя се олио, разбърква, след което се варят на слаб огън.

След като сместа заври е необходимо постоянно да се бърка за да не загори. Овкусява се със сол и захар. Вари се до като течността в нея се изпари и се достигне желаната гъстота.

Ретро затварачка за буркани тройна
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ретро затварачка за буркани тройна
14.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на зимнина никога не е било толкова лесно, колкото с тази много практична тройна затварачка на буркани, с която с лекота ще затваряте три различни вида буркани.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар