Начин на приготвяне
Брашното се пресява и се замесва с маслото, жълтъка, сол и вода. Омесва се средно твърдо тесто, което се увива във фолио и се оставя в хладилник за 30 минути. Празът се нарязва на шайби, месото на кубчета или се накъсва (то е предварително сварено).
В голям тиган се сгорещява олио и се запържват до позлатяване. Сместа се подправя с черен пипер и сол на вкус.
Дъното на кръгла форма се покрива с хартия за печене. Тестото се разтопява върху набрашнена повърхност и се слага във формата, като отстрани се оставя ръб. Плънката от праза и месото (шунката) се разпределя върху тестото.
Яйцата се разбиват с прясното мляко (200мл.). Подправят се със сол и черен пипер и се изливат върху плънката. Пече се на 180 градуса около 50 минути. Преди да се разреже се оставя леко да се охлади.