Начин на приготвяне
Пресяваме брашното и добавяме към него маслото, което стриваме с пръсти и едновременно замесваме с брашното. Трябва да заприлича на натрошени бисквити.
Когато е готово, прибавяме леко разбитото яйце със солта. Омесва се тестото, оформя се на топка и се слага в хладилник за 30 минути, за да се стегне.
Следва да разточим по - голямата част от тестото с форма с диаметър малко над този на тавата, за да оформим ръб. Слагаме го във фурната за около 15 минути, докато порозовее.
През това време смесваме разтопения на водна баня шоколад с маслото, сметаната и натрошените орехи. Вадим блата и го заливаме с шоколадовата смес.
Останалата част от тестото разточваме и режем на лентички, които нареждаме върху шоколадовата плънка. Връщаме във фурната, отново до порозовяване. Поръсваме с пудра захар.