Свинско със зеленчуци в гювече

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
29/06/2016
"Обичаме да готвим в глинен гювеч, защото е лесно, а месото направо се топи в устата "
Приготвяне40 мин.
Готвене100 мин.
Общо140 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 748
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на дребно и го запечатваме в сгорещеното олио.

Вадим месото и в същата мазнина запържваме наситнения лук, нарязания на колелца морков, нарязаните на търко тиквички и картофи, добавяме наситнените гъби и чушки и граха. Разбъркваме и готвим, докато зеленчуците омекнат.

Връщаме месото при зеленчуците, доливаме виното и овкусяваме със сол, чубрица, черен и червен пипер, оставяме да къкри за 10-15 минути.

Разпределяме ястието в гювечета, които запичаме в студена фурна за 50-60 минути на 180 градуса.

Сервираме поръсени със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Албена Асенова
Вино,предполагам червено?
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
29.06.2016 17:31
Супер е,богато и вкусно! :)
0
0