Начин на приготвяне
В купа сипваме хладката вода, добавяме маята и захарта. Разбъркваме хубаво, до разтварянето на маята, след което добавяме малко брашно, смесено със солта.
Разбъркваме отново хубаво, след което добавяме още брашно. Щом не може вече да се бърка с лъжица, изсипваме сместа в набрашнена тава или набрашнен плод и го месим, до получаването са средно меко тесто, което оставяме за около 20-30 минути да втаса.
През това време си нарязваме шпека на филийки, нарязваме кренвирша на малки кубчета или парчета.
Щом тестото е готово, го разточваме и поставяме в намаслена кръгла тава. Намазваме го с лютеницата, след което нареждаме шпека, като гледаме да има разстояние между всяко парче.
Поръсваме отгоре с кренвирша, като гледаме да има на всякъде. Нареждаме кръгчетата зелена чушка, а в средата на всяко кръгче режем по малко чери домати.
Отгоре върху пицата слагаме и парчета топено сирене и върху него настъргваме кашкавала.
Печем я в предварително загрята фурна до готовност.