Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Солена туршия от зелени домати и сиврия

Солена туршия от зелени домати и сиврия

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Солена туршия от зелени домати и сиврия2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
"Лесна за приготвяне солена туршия, която най-добре се консумира с пивка домашна ракия!"

Необходими Продукти

  • домати - 3 кг зелени
  • чушки - 3 кг сорт Сиврия)
  • целина - 1 - 2 глава
  • лук - 2 - 3 глави
  • вода - 8 - 9 л
  • сол - 0, 5 кг
  • оцет - 0, 4 л винен
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зеленчуците и нарежете доматите на големи резени, а целината на по-малки. Започнете да редите в буркани резени домати, целина и сиврия, като между тях слагате листенца кромид. Може да използвате и бидонче.

През това време сложете оцета, водата, захарта и солта да се сварят. Варете 10 минути, след като сместа кипне. Залейте бурканите с изстиналата и прецедена саламура.

Оставете да ферментира 15–20 дни в хладно помещение. Претакайте туршията през 1-2 дни в продължение на 10 дни. След това съхранявайте на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Скарид
Скарид
Каква е трайността на тази туршия - до колко време трябва да се консумира след като минат 15-20-те дни ферментация?
08.10.2012 18:51
Рени
Рени
Стана ли?
03.10.2012 13:00
Sven
Sven
Sega probvame za parvi pat. Blagodarim , dano stane
02.10.2012 22:59