Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Пандишпаново руло с шоколад

Пандишпаново руло с шоколад

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Пандишпаново руло с шоколад
Снимка: Daalieva_Mihailova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Традицията повелява пандишпаново руло с шоколад да се консумира по всяко време на денонощието, затова не се стеснявайте - хапнете си едно парче и за нас"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 100 г
  • захар - 100 г
  • олио - 30 мл
  • ванилия - 2 бр.
  • за кремa
  • шоколад - 100 г
  • крема сирене - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта на пяна, добавяме олиото и ванилията и разбиваме отново, за да поеме сместа олиото.

Добавяме и пресятото брашно и го добавяме постепенно. Разбъркваме сместа и я разстиламе върху хартия за печене.

Печем до порозовяване. Увиваме го във формата на руло, докато блатът е още топъл, с помощта на кърпа.

Оставяме да изстине. През това време разбъркваме крема сиренето с течен шоколад.

Развиваме рулото, намазваме с крем и навиваме отново. Намазваме и отвън с крем. Поднасяме с пудра захар за украса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: