Печено постно зеле

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
197
1k
218
637
3
30/06/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции3-4 порции
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 597
  • Преглеждания за месеца173
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • зеле - 1 кг
  • домати - 2 бр.
  • олио - 5 - 6 с. л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • сол - на вкус
  • захар - 1 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме зелето на ситно в тенджера, прибавяме почистения, измит и нарязан на дребно или настърган чесън и олиото, добавяме и малко вода.

Щом поомекне се добавят измитите и нарязани домати, червеният пипер и солта на вкус.

Разбърква се хубаво и се оставя да ври още около 10-15 минути, след което се премества в тава, долива се вода, колкото да покрие зелето и се пече в силна фурна до готовност.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар