Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Шишчета със свинско, лук, гъби, и чушки

Шишчета със свинско, лук, гъби, и чушки

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Знаете, че, за да хапвате крехки свински шишчета, най-важно е да мариновате месото предварително. Цветослава е открила перфектната марината и беше така добра да я сподели с нас"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 2 глави кромид
  • гъби - 4 бр. печурки
  • за марината
  • олио - 2 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • горчица - 1ч.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото и лукът се нарязват на едри кубчета, чушките се нарязват на широки парчета, гъбите се разрязват на четвъртинки. Смесват се продуктите за марината и се добавят към продуктите за шишчетата.

Всичко се смесва добре и се оставя за 2 часа в хладилник. След това се нижат на шишчета, като се редуват месо и зеленчуци и се пекат се на скара или грил тиган до готовност.

Поднасят се с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: