Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Риба във фритюрник

Риба във фритюрник

Риба във фритюрник2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг
  • сол
  • брашно
  • мазнина - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Напълваме фритюрника с 1 кг мазнина и включваме да загрява. През това време изчистваме рибата от карантиите, измиваме я и оставяме да се изцеди.

След като се изцеди и фритюрникът ни е загрял, в тавичка слагаме съвсем малко брашно, слагаме рибата осоляваме я и я овалваме хубаво в брашно, но не прекалено.

Поставяме във вдигната кошница на фритюрника и пускаме да се изпържи.

Рибата е изпържена, когато на пипане е леко твърда.

След като се изпържи, я изсипваме върху хартия за да попие излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: