Торта с бишкоти и ананас

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5919114516
04/07/2016
"Когато не можете да ѝ устоите, трябва да си отрежете две парчета - такова е правилото при тортите "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 061
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете първия блат, като потапяте за кратко всяка бишкота в сока от компота от ананас и подреждайте във форма за торта с подвижни стени.

Отделете белтъците от жълтъците на яйцата. Жълтъците разбийте с половината количество захар на водна баня, докато сместа побелее и стане кремообразна.

Оставете крема леко да се охлади. Междувременно разбийте белтъците с останалата захар на сняг. След като кремът с жълтъци се охлади, добавете лъжица по лъжица маскарпонето, а след това и белтъците на сняг.

Разпределете 1/2 от крема върху подредените бишкоти. Върху крема подредете нарязан на малки парченца ананас (от компота). Следва още един ред напоени бишкоти и останалата част от крема.

Украсете с парченца ананас, фъстъчен крокан и кокос. Сложете тортата да се охлади за няколко часа в хладилника. При готовност махнете подвижната стена и украсете ръба с кокос.

Бележка: Продуктите са за за форма с диаметър 20-21 см

Адаптирана от lussisworldofartcraft.blogspot.bg

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар