Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов крем»Шоколадови розички с домашен сладолед

Шоколадови розички с домашен сладолед

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Шоколадови розички с домашен сладолед
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Нежен сладолед с вкус на дългоочаквана целувка"

Необходими Продукти

  • за сладоледа
  • жълтъци - 4 бр.
  • захар - 150 г
  • прясно мляко - 400 мл
  • сметана - 400 мл
  • ванилия
  • крокан - 50 г орехов
  • сушени плодове - 100 г /червени боровинки и фурми/
  • сладко - 150 г, от зелени смокини
  • черен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците, докато се получи светъл крем. Загрейте млякото и сметаната на котлона.

Прибавете ги на тънка струя към яйцата, като бъркате непрекъснато. Върнете обратно на котлона и оставете да се вари няколко минути.

Добавете ванилията и свалете от котлона. Покрийте със свежо фолио и оставете да се охлади на стайна температура. След това преместете в хладилника до пълното му охлаждане.

Изсипете сместа в подходяща кутия и сложете във фризера. На всеки 20 минути в продължение на 3 часа разбърквайте сладоледа, за да не се образуват кристалчета.

С последното разбъркване добавете сушените плодове, крокана и нарязаните на парченца смокини.

Разбъркайте добре и го оставете да замръзне напълно. Разтопете шоколада и с помощта на четка намажете силиконови формички за мъфини. Оставете ги във фризера да стегнат.

Извадете и ги напълнете със сладолед, предварително изваден от фризера да се отпусне за няколко минути.

Загладете ги хубаво и върнете във фризера до пълното им охлаждане. Освободете ги от формите и сервирайте шоколадовите кремове (извадени поне 5 минути на стайна температура).

Шоколадовите розички с домашен сладолед са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: