Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Шницели»Шницели от тиквичка, патладжан и картофи

Шницели от тиквичка, патладжан и картофи

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Шницели от тиквичка, патладжан и картофи5 / 5
07/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2-3
"Австрийците мога да си вземат виенския шницел и да ходят да си слушат Моцарт, защото шницелът на Илияна от тиквичка, патладжани и картофи буквално го удря в земята Опитайте и ще разберете, че не говорим празни приказки"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр. средна
  • картофи - 300 г
  • патладжани - 200 г печен и белен
  • магданоз - на вкус
  • сол
  • брашно - 4 - 5 с.л. с набухвател
  • къри - на вкус
  • за гарниране
  • заквасена сметана
  • копър - пресен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичката, белим и нарязваме по дължина на 3-4 парчета. При необходимост отстраняваме семената. Тиквичката настъргваме на едро ренде и посоляваме на вкус.

Оставяме за 5-10 минути и отцеждаме хубаво от сока. (Слагам в голяма цедка и притискам с лъжица да се отцеди или отцеждаме с тензух или марля ). Картофите белим и сваряваме. патладжана нарязваме на ситно.

Към отцедените тиквички прибавяме сварените пасирани картофи и нарязан печен и белен патладжан. Добавяме сол на вкус, къри на вкус, нарязан пресен магданоз и 4-5 супени лъжици брашно с набухвател.

Разбъркваме хубаво . От получената гъста, лепкава каша, като си помагаме с лъжици, сипваме в загрято олио и изпържваме шницели. Изваждаме върху салфетка да се отцедят от излишната мазнина.

Поднасяме със заквасена сметана, смесена с черен пипер на вкус, сол на вкус и нарязан ситно пресен копър.Може да добавим и чесън на прах или пасирана скилидка пресен чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: