Начин на приготвяне
Приготвя се шоколадът за рисуването, като се разтопява на водна баня с маслото и се сваля от котлона. В хартиена фунийка сипваме от шоколадовата леко охладена смес и на дъното на плоска чиния се рисува решетката.
Първо се оформят хоризонтални линии после се кръстосват с такива вертикални. По края на чинията се поставят шоколадови точки.
Смесваме разбитата сметана с лъжичка разтопен шоколад и смлени бисквитки на прах, да се получи мека смес, за да може да се шприцова. В средата на чинията върху шоколадовата решетка поставяме внимателно 1 бисквитка и отгоре шприцоваме сметаната, да се получи като цвете.
Същото се оформя и по края на чинията. В средата на всяко сипваме малко течен шоколад и оставяме ефектния десерт да се охлади в хладилник.
Не е толкова за наяждане колкото за финес.