Начин на приготвяне
Сипва се брашното в купа. В съд с водата и захарта се разбърква сухата мая и се оставя за 10 минути да шупне. После се добавя в брашното с прясното мляко , киселото мляко, маслото, солта и замесваме тесто.
Оставя се да втаса покрито с кърпа за 1 час в хладилника.
Готовото тесто се разточва на правоъгълник, намазва се с олио и поръсваме с натрошено сирене, риган и настърган кашкавал, като се отделя и накрая за поръсване.
Навива се руло, режат се дебели филии. Нареждат се в намазана с олио тавичка. След 10 минути намазвам с разбит жълтък с 1 с.л. олио.
Печем в загрята фурна за 25 минути - да се зачерви. Изважда се и поръсвам с настърган кашкавал. Връща се за 5 минути да се запече само отгоре.
Добър апетит!
Коментари