Начин на приготвяне
Жълтъците се разбиват хубаво със захарта и към тях се прибавя брашното и накрая - прясното мляко. Разбива се хубаво до получаването на еднородна смес. Готовата смес се слага на котлона да заври при непрекъснато бъркане, за да не се захване кремът.
След като се сгъсти кремът, се отстранява от котлона и се добавят желатинът и ванилията. Разбърква се хубаво, за да се разтвори желатинът и се оставя да се охлади кремът. Шоколадът се разтопява на водна баня и се добавя към крема.
Докато се охлаждаща кремът, се разбива сметаната на гъст сняг и към вече добре охладения крем се добавя и сметаната. Готовият крем се прибира в хладилника, за да се сгъсти. Аз бързах и го сложих във фризера за по-бързо.
Палачинките предполагам ги знаете как се правят и за това не написах как се правят. След като указаните продукти се смесят, трябва да се получи тесто с гъстотата на боза.
Когато кремът вече е добре охладен и се е сгъстил, се пристъпва към сглобяването на тортата. Редим палачинка, крем, ягоди. След като е готова тортата, се прибира в хладилник за 12 часа. По желание можем да украсим с още плодове и шоколад.
С благодарности към Гена Александрова от Берлин!
Коментари