Руло-Саварина

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Руло-Саварина2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Сочно, пухкаво...направо се топи в устата"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • жълтъци - 3 бр.
  • прясно мляко - 180 мл
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 20 г, прясна
  • За сиропа
  • захар - 400 г
  • вода - 600 мл
  • За глазура
  • пудра захар - 150 г
  • бълтъци - 3 бр.
  • вода - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размиваме маята с 2 с.л. затоплено мляко, захарта и 1 с.л. брашно и изчакваме да шупне.

Прибавяме я към пресятото брашно, добавяме останалото мляко и яйцата и замесваме меко тесто, което оформяме на руло и поставяме в намаслена тава на топло да втаса за 1 час.

Печем тестото в предварително загрята фурна на 190 градуса за 1 час.

Вадим и надупчваме тестото и го заливаме с предварително сварения и охладен сироп, оставяме да поеме за 3-4 часа.

За глазура:

Към разбитите на сняг белтъци прибавяме на тънка струйка предварително сварения горещ сироп от пудрата захар и вода и разбиваме, докато получим гъст крем, с който украсяваме саварината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: