Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с праскови Сюрприз

Панакота с праскови Сюрприз

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Панакота с праскови Сюрприз
Снимка: Добринка Петкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Е няма такава вкусотия И този път Добринка направо е надминала себе си"

Необходими Продукти

  • сметана - 400 мл
  • прясно мляко - 300 мл
  • мед - 3 с.л.
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • за прасковения слой
  • праскови - 2 бр.
  • мед - 1 с.л.
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • бисквити - 6 - 8 бр. бисквити Camellia (какаови бисквити с крем, какаово млечна глазура и ментово желе)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в тенджерка млякото, сметаната и меда. Загрейте ги, като не позволявате да завира.

Добавете желатина (предварително накиснат в студена вода) и свалете от котлона.

Разбъркайте добре, да се усвои, и оставете да изстине.

Пасирайте обелените праскови. Към тях добавете меда и желатина (предварително накиснат в студена вода) и разтопен на водна баня.

Пригответе си силиконови форми за мъфини. Сипете 1-2 с.л. от прасковите във формичките.

Оставете ги да се стегната в хладилника. След като са стегнали, поставете по една бисквита.

Допълнете ги със сметановия крем и ги върнете в хладилника да стегнат напълно.

След това освободете панакотата от формичките и сервирайте.

Панакотата с праскови Сюрприз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: