Сладоледен терин с карамелизирани праскови и шоколад

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1252
205
139
6
12/07/2016
"Ако Ева имаше кухня, щеше да изкуши Адам със сладоледен терин с карамелизирани праскови и шоколад, а не с някакви си ябълки "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо539
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото на котлона да заври.

Разбийте жълтъците със захарта. Към тях добавете на тънка струя горещото мляко. Върнете обратно на котлона. Бъркайте около 10 минути, докато започне да се сгъстява.

Прибавете ванилиите и свалете от котлона. Оставете крема да се охлади. Към него прибавете разбитата сметана, като бъркате внимателно.

Сложете захарта, маслото и водата в тенджерка. Оставете да се карамелизира и добавете обелените и нарязани праскови. Свалете от котлона и оставете да се охлади. Прибавете ги към сметановия крем.

Застелете продълговата форма със стреч фолио. Изсипете 1/4 от крема. Поръсете плътно с настърган шоколад. Сипете пак от крем, поръсете с шоколад и т.н, завършете с крем.

Обвийте хубаво с фолиото. Сложете формата във фризера за 6-7 часа. Извадете терина от формата и го обърнете в подходяща чиния.

Украсете го по желание и сервирайте.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Mariana
Mariana
13.07.2016 09:07
Ето така изглеждат най-хубавите три килограма отгоре :)
0
0
marcheva14
marcheva14
12.07.2016 22:06
Фантастичен е! Правя терин, но с малини. До момента не бях се сещала, че може и с праскови... в най-скоро време ще бъде спретнат от мен.
Чудесна рецепта!!
1
0
Добринка Петкова
Благодаря,Мари! И аз съм правила с малини и бисквитки,мисля че съм качила рецептата във сайта(Сладоледено изкушение с малини и бисквитки Фавори).Подобна е като тази,но с различни добавки.
0
0