Вкусни гевречета с царевично брашно

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1271
667
3916
7
12/07/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене20 мин.
Общо65 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо823
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр. прясно
  • царевично брашно - 5 с.л.
  • квасена сметана - 1 с.л.
  • вода - 1 к.ч.
  • мая - 1/4 кубче прясна
  • сирене - 1 к.ч. натрошено
  • олио - 1 с.л.
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 к.л. или повече на вкус
  • пшеничено брашно - колкото е необходимо за еластично тесто
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто, като към една каф. чашка вода прибавяме 1/4 кубче прясна мая и една каф. лъжичка захар и една супена лъжица пшеничено брашно. Разбъркваме и оставяме за 20-30 минути.

Като шупне маята, прибавяме разбито едно яйце, натрошено краве сирене, една супена лъжица квасена сметана, една супена лъжица олио, сол и 5 супени лъжици царевично брашно. Разбъркваме и добавяме пшеничено брашно, колкото е необходимо за еластично тесто. Оставяме да втаса.

От готовото тесто правим малки топчета, които оформяме като фитили и правим на гевречета. Изпържваме в олио на умерена температура.

Изваждаме върху решетка да се отцедят. Поднасяме с кисело мляко или айрян.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар