Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Запеканки»Запечени картофи с месо и карфиол

Запечени картофи с месо и карфиол

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Запечени картофи с месо и карфиол1 / 2
13/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • свинско месо - 200 г пушено месо
  • карфиол - 500 г
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • яйца - 2 бр
  • олио - 1/2 к.ч.
  • краве масло - 1 с.л.
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво картофите, заливаме с вода и сваряваме, както са с кората.

Почистваме карфиола, накъсваме на розички и сваряваме в подсолена вода.

Тавичка намазваме с олио и нареждаме ред от сварените, обелени, нарязани картофи, посолени на вкус.

Върху тях подреждаме нарязано пушено месо, отгоре слагаме сварените розички от карфиол и отново ред картофи.

Разбиваме в купа две яйца с 1/2 кофичка кисело мляко. Заливаме с разбитите яйца и кисело мляко.

Отгоре слагаме парченца краве масло и поръсваме с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Някой е пропуснал да напише след като наредим всичко в тавата какво го правим.
25.11.2021 12:05