Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Охлювчета със сирене и кашкавал

Охлювчета със сирене и кашкавал

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Охлювчета със сирене и кашкавал
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • тесто:
  • мая - 1 пакет
  • прясно мляко - 1 в.ч. хладко
  • вода - 1 в.ч. хладка
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 в.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - колкото поеме
  • Плънка
  • сирене
  • кашкавал
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясно мляко, вода, захар и мая се слагат в купа, разбъркват се и се оставят за 10 мин. След това се добавят олио, сол и брашното постепенно.

Омесва се меко тесто и се оставя да втаса за 30 мин.

След това тестото леко се разточва, разрязва се на фитили, дълги около 30-40 см.

Увиват се на охлюви, леко се притискат по средата - да се вдлъбне.

В отделна купа се настъргва кашкавал и сирене и се слагат няколко капки зехтин.

Разбъркват се и се пълнят вдлъбнатините на охлювите. Тестото отстрани се намазва с разбити жълтъци.

Нареждат се в тава и се пекат във фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: