Начин на приготвяне
Тавичка за мъфин с гнезда - 12 бр., намаслена със спрей-масло. Фурна - 180 градуса.
Първо се сваряват картофите, обелват се и се смачкват с преса. Добавя се топлото прясно мляко, лъжицата масло и заквасената сметана. Разбърква се.
Добавя се наситнен лук, запърженият предварително бекон, настъргания пармезан, черен пипер и солта. Разбърква се с ръце до еднородна смес.
С лъжицата за сладолед или супена лъжица се поставят топки във всяко гнездо на тавичката и с коркова тапа се прави дупка, в която се поставя от настъргания чедър.
Пече се на 180 градуса за около 30 минути до хубав загар.
След охлаждане за около 10-15 минути солените мъфини се изваждат и поднасят с кисело мляко или топка заквасена сметана, поръсена с наситнен пресен лук.
Картофеното пюре в мъфин форми е готово.
Източник: Tasty
Забележка: Прекрасен солен мъфин за предястие или лека вечеря. За по-лесно сиренето го минах през блендер за няколко секунди.
Зеления див лук го замених с пресен такъв.