Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Към тях постепенно прибавете олиото и водата. Прибавете пресятото брашно с бакпулвера и какаото. Разбъркайте добре.
Застелете с хартия форма 26 см. Изсипете сместа и печете на 180 градуса около 30 минути. Оставете блата да се охлади.
Разбийте маслото с пудрата захар. Прибавете изварата и разбийте добре. Поставете блата в ринг, сиропирайте със захарен сироп и изсипете крема.
Обелете портокалите и ги нарежете на кръгчета. Наредете ги върху крема.
Сипете в тенджерка 2/3 от сока и добавете захарта. Сложете на котлона да заври. В другата част от сока разтворете пудинга.
Прибавете го към врящия сок и бъркате, докато се сгъсти. Оставете леко да се охлади и залейте плодовия сладкиш.
Оставете в хладилника за една нощ.
Божественият портокалов сладкиш е готов.