Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Свинско с грах, моркови и домати

Свинско с грах, моркови и домати

Свинско с грах, моркови и домати
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ужасно вкусно, за нас още една порция, моля!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 3 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 шипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 3 стръка
  • грах - 400 г консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се в тенджерка олиото и се запържва месото, нарязано на порции до побеляване.

Добавя се ситно нарязан лук, моркови и се задушават и те. Сипва се отцедения грах, разбърква се.

Прибавят се настъргани домати, червен и черен пипер, сол на вкус. Налива се гореща вода 2 чаши и оставяме да се вари на тих огън до готовност на месото.

Ако е нужно, се долива още малко вода.

Сервираме с клонка пресен магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: