Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца от готова мусака

Кюфтенца от готова мусака

Кюфтенца от готова мусака
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10 бр.
"Истинските кулинари не си позволяват да изхвърлят храна, те превръщат от нея кулинарни шедьоври и ги споделят с нас"

Необходими Продукти

  • мусака - 1 купа готова
  • магданоз - 3 стръка
  • яйца - 1 бр.
  • чубрица - 1 с.л.
  • кимион - 2 щипки
  • олио за пържене - 1 к.ч.
  • брашно за овалване - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беше ми останала мусака от предишния ден и реших, че няма да я изхвърлям.

Намачках я с вилица, добавих едно яйце, нарязан магданоз и подправките. Омесих я като кайма и оформих на кюфтета.

Всяко се овалва в брашно и пържим в загрято олио.

Поднесох със салата, никой не разбра от какво са направени, само аз си знам - ей на това се казва от нещо старо да приготвиш нещо ново.

Опитайте, ще ви хареса !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христилияна Димитрова
Христилияна Димитрова
Доста добра идея! Поздравления, Вили ! Не бива да се изхвърля храната. Задължително ще пробвам.
15.07.2016 17:19
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Може и с галета да се овалят за повече хрупкавост, който обича.
15.07.2016 13:18
1
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Така е Доби ,грехота е да се хвърля или нахрани животни или направи от старото нещо ново Овалвам само в брашно без яйце и пържа
15.07.2016 12:52
Добринка Петкова
Добринка Петкова
Страхотни кюфтенца,Вили.Аз също не обичам да изхвърлям храна и в повечето случай и намирам приложение,като я превръщам в ново ястие. Панировката само от брашно ли е,без яйце ?
15.07.2016 11:44
1