Летен млечен гювеч

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Летен млечен гювеч2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Лято е, дрехите са оскъдни, затова препоръчваме - летен млечен гювеч"

Необходими Продукти

  • лук - 4 глави
  • чушки - 750 г
  • домати - 4 бр.
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещеното олио запържваме нарязания лук, добавяме нарязаните чушки и пържим докато омекнат, прибавяме и наситнените домати, посоляваме и готвим още малко.

Прибавяме сиренето, наситнения магданоз и прехвърляме в тава за печене.

Разбиваме яйцата с киселото мляко, брашното и малко сол и изливаме върху зеленчуците.

Печем в предварително загрята умерена фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: