Кейк с цели круши

Кейк с цели круши
Снимка: цветослава киркова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 370 г
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г.
  • какао - 1 ч.л.
  • круши - 4 бр. цели
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се разбърква със содата и след това със захарта, добавя се олиото и бакпулвера, пресятото брашно и какаото.

Сместа се изсипва в продълговата кексова форма с високи стени, подреждат се целите круши и се пече за 40 мин на 180 градуса.

Готовия кейк може да поръсите с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: