Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб-сарма със заливка

Дроб-сарма със заливка

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Дроб-сарма със заливка
Снимка: Мария Божилова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - бял дроб, черен дроб, сърце, чревца
  • ориз - 500 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • масло
  • олио
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 супени лъжици
  • кисело мляко - 1 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се измиват добре и се сваряват, като черния дроб се вари отделно. Нарязват се на ситно.

Лукът се измива и нарязва на ситно. Слага се в тенджера е се задушава до омекване.

Оризът се измива и се изсипва при лука да се задуши. След като лукът и оризът се задушат, се изсипват в тавата, в която ще се пече. Изсипват се и нарязаните на дребно дреболии и се разбъркват добре.

Яденето де посолява, залива се с вода и олио, като на една чаша ориз се сипват три чаши вода.

Пече се 150 минути на 200 градуса във фурна с вентилатор и на 180 градуса на фурна без вентилатор. Когато оризът е готов, се слага маслото на кубчето и се залива със заливката.

Пече се до зачервяване на заливката и вашата дроб-сарма е готова! .

Заливка: Яйцата се разбъркват, слага се брашното и се изсипва в киселото мляко, като се разбърква добра до гладка смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: