Начин на приготвяне
Агнешките дреболии се измиват добре и се сваряват, като черния дроб се вари отделно. Нарязват се на ситно.
Лукът се измива и нарязва на ситно. Слага се в тенджера е се задушава до омекване.
Оризът се измива и се изсипва при лука да се задуши. След като лукът и оризът се задушат, се изсипват в тавата, в която ще се пече. Изсипват се и нарязаните на дребно дреболии и се разбъркват добре.
Яденето де посолява, залива се с вода и олио, като на една чаша ориз се сипват три чаши вода.
Пече се 150 минути на 200 градуса във фурна с вентилатор и на 180 градуса на фурна без вентилатор. Когато оризът е готов, се слага маслото на кубчето и се залива със заливката.
Пече се до зачервяване на заливката и вашата дроб-сарма е готова! .
Заливка: Яйцата се разбъркват, слага се брашното и се изсипва в киселото мляко, като се разбърква добра до гладка смес.