Питки лодки с кайма, яйца и сирене

18/07/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882918
"Само мама и баба ги могат тези вкусотии "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 968
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухата мая се разбърква с топлата вода и захар, оставяме да шупне. После се сипва в брашното, добавяме и останалите продукти, замесва се средно меко тесто. Покрива се с кърпа и оставяме да втаса 30 минути.

Втасалото тесто се разделя на топчета /при мен 4 броя/ и всяко се разточва на елипса. Краищата се подвиват навътре, да се оформи като лодка с кантове.

В купа се разбъркват яйцата с натрошеното сирене и нарязан магданоз. Каймата се омесва с подправките. Две от лодките се пълнят с кайма, другите са със сирене и яйца.

Нареждат се в намазана с олио тава, краищата се намазват с разбит жълтък с малко олио и поръсваме семена по канта. Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване. Малко преди края се поръсват с настърган кашкавал и отново се запичат само отгоре.

Идеална закуска.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар