Начин на приготвяне
Сухата мая се разбърква с топлата вода и захар, оставяме да шупне. После се сипва в брашното, добавяме и останалите продукти, замесва се средно меко тесто. Покрива се с кърпа и оставяме да втаса 30 минути.
Втасалото тесто се разделя на топчета /при мен 4 броя/ и всяко се разточва на елипса. Краищата се подвиват навътре, да се оформи като лодка с кантове.
В купа се разбъркват яйцата с натрошеното сирене и нарязан магданоз. Каймата се омесва с подправките. Две от лодките се пълнят с кайма, другите са със сирене и яйца.
Нареждат се в намазана с олио тава, краищата се намазват с разбит жълтък с малко олио и поръсваме семена по канта. Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване. Малко преди края се поръсват с настърган кашкавал и отново се запичат само отгоре.
Идеална закуска.
Добър апетит!