Паниран лук

18/07/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф123966227427
"Лято, паниран лук и чаша студена бира - най-вероятно се намираме в Рая "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 837
  • Преглеждания за месеца1617
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука от люспите и нарязваме на кръгчета. Внимателно отделяме на слоеве.

Получените лучени кръгчета слагаме в голяма цедка или гевгир и обливаме със студена вода. Оставяме леко да се отцедят и приготвяме панировката.

Разбиваме яйцето с прясното мляко. Прибавяме сол на вкус черен пипер, къри и бакпулвер и брашно да се получи кашичка.

Лучените кръгчета овалваме първо в брашно и после в приготвената кашичка за паниране.

Изпържваме в олио до златисто. Изваждаме върху скаричка да се отдели мазнината.

Поднасяме със сос по вкус или като гарнитура към основни ястия.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Veska
Veska
01.08.2016 17:30
от кога се точа да направя тези лучени кръгчета, и все не остава време за тях. Но и техния ред ще дойде!
2
0
Mariana
Mariana
22.07.2016 10:12
Даам, как ги измислят тези мезета за бира, направо не знам :) Страхотно са се получили :)
3
0
ВИЛИ-Виолета Матева
страхотно мезе за бира ,трябва да опитам и аз тези кръгчета от лук :))
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв