Паниран лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
18/07/2016
"Лято, паниран лук и чаша студена бира - най-вероятно се намираме в Рая "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 591
  • Преглеждания за месеца284
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука от люспите и нарязваме на кръгчета. Внимателно отделяме на слоеве.

Получените лучени кръгчета слагаме в голяма цедка или гевгир и обливаме със студена вода. Оставяме леко да се отцедят и приготвяме панировката.

Разбиваме яйцето с прясното мляко. Прибавяме сол на вкус черен пипер, къри и бакпулвер и брашно да се получи кашичка.

Лучените кръгчета овалваме първо в брашно и после в приготвената кашичка за паниране.

Изпържваме в олио до златисто. Изваждаме върху скаричка да се отдели мазнината.

Поднасяме със сос по вкус или като гарнитура към основни ястия.

Стилна и масивна пластмасова дъска за рязане 30х38cм
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Стилна и масивна пластмасова дъска за рязане 30х38cм
9.99 лв.
Виж ››

Хубавата дъска за рязане е ваш верен помощник и в приготвянето, и в сервирането на едно ястие. Освен да обработвате продуктите на нея, можете и да сервирате готовите мезета и разядки на своите гости. Пластмасовата дъска за рязане се предлага в стилен дизайн в черен цвят.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Veska
Veska
01.08.2016 17:30
от кога се точа да направя тези лучени кръгчета, и все не остава време за тях. Но и техния ред ще дойде!
2
0
Mariana
Mariana
22.07.2016 10:12
Даам, как ги измислят тези мезета за бира, направо не знам :) Страхотно са се получили :)
3
0
ВИЛИ-Виолета Матева
страхотно мезе за бира ,трябва да опитам и аз тези кръгчета от лук :))
1
0